Annerixt Pijlman

Waarom?

Al vanaf jongs af aan had ik een fascinatie voor  verhalen. Vanuit deze fascinatie studeerde ik eerst af aan University College Utrecht (filosofie en geschiedenis) en daarna aan de Toneelacademie Maastricht als regisseur/docent. Daar merkte ik hoezeer ik ervan geniet om verhalen tot leven te brengen. Sindsdien ben ik werkzaam als presentatiecoach en docent expressie.

Wat?

'Spelen doe je niet voor jezelf. Je zoekt contact met je publiek en neemt hen mee in jouw verhaal. Wie dit vergeet speelt voor zichzelf. De verbinding is weg. Het spel is leeg.' 

Bovenstaande woorden werden uitgesproken door mijn docent op de Toneelacademie. Ze zijn mij altijd bijgebleven. Een goede presentatie geef je niet voor jezelf maar voor je publiek. De verbinding opzoeken is de sleutel tot succes.

Hoe?

Ieder mens is uniek en zo ook elke presentatie. Dat betekent dat ik niet werk vanuit trucjes of standaard oefeningen. De training ontstaat vanuit een goede voorbereiding (Waar wil deze persoon aan werken?), een goede analyse (Waar moet deze persoon aan werken?) en het moment (Wat ontstaat er?). Zo kan ik duurzame persoonlijke vooruitgang bij iedere training garanderen.